آموزش الفبای فارسی با فیلم و بازی
-
بخش کردن کلمات3 فعالیت
-
نشانه «آ ا»2 فعالیت
-
نشانه «بـ ب»2 فعالیت
-
نشانه «د»1 فعالیت
-
نشانه «اَ ــَـ»2 فعالیت
-
نشانه «مـ م»3 فعالیت
-
نشانه «سـ س»3 فعالیت
-
نشانه «او و»3 فعالیت
-
نشانه «تـ ت»4 فعالیت
-
نشانه «ر»3 فعالیت
-
نشانه «نـ ن»3 فعالیت
-
نشانه «ایـ یـ ی ای»6 فعالیت
-
نشانه «ز»3 فعالیت
-
نشانه «اِ ـِ ـه ه»3 فعالیت
-
«کسره ربط»
-
نشانه «ای مستقل»
-
نشانه «شـ ش»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «یـ ی»3 فعالیت
-
آموزش نشانه «ای مخفی»
-
نشانه «اُ ـُ»3 فعالیت
-
آموزش نشانه «کـ ک»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «و»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «پـ پ»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «گـ گ»2 فعالیت
-
نشانه «یِ چسبی» و «ـِ چسبی»
-
آموزش نشانه «فـ ف»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «خـ خ»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «قـ ق»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «لـ ل»5 فعالیت
-
آموزش نشانه «جـ ج»2 فعالیت
-
آموزش حرف «هـ ـهـ ـه ه»3 فعالیت
-
آموزش نشانه «خوا -> خا»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «چـ چ»3 فعالیت
-
نشانه ـُ استثنا2 فعالیت
-
آموزش نشانه «ژ»3 فعالیت
-
آموزش نشانه «تشدید»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «صـ ص»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «عـ ـعـ ـع ع»2 فعالیت
-
نشانه «ذ»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «ثـ ث»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «حـ ح»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «ط»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «غـ ـغـ ـغ غ»2 فعالیت
-
آموزش نشانه «ظ»3 فعالیت
-
آموزش جدول الفبای فارسی
آموزش خواندن و نوشتن حرف «ت» با صدای t و اشکال «تـ ت» در زبان فارسی همراه با تمرین دیکته و روخوانی کلمات و جملات فارسی
حرف ت (ته) در زبان فارسی دو شکل دارد. اگر به حرف بعدی بچسبد به شکل «تـ» نوشته می شود و هرگاه به حرف بعدی نچسبد (در آخر کلمه) به شکل «ت» نوشته می شود.
نشانه ت -آموزش حرف ت در زبان فارسی با فارسی آموزی
چهارمین حرف از حروف اموزش الفبای فارسی، حرف ت است که به دو صورت ت غیر آخر و ت آخر نوشته میشود. یادگیری و نوشتن این حرف، در صورتی که با روشهای اصولی انجام شود، اصلا کار دشواری نیست. برای آموزش حروف فارسی به کودکان، میتوانید تنها با کمی خلاقیت و با استفاده از روشهایی متنوع مانند استفاده از شعر، مثال زدن اشیا، روش لوباخ، بازی با کلمات، نرم افزارهای آنلاین و موارد دیگر، این حروف را به کودکانتان بیاموزید. با ما همراه باشید تا آسانترین روشهای اموزش حرف ت را در اختیارتان قرار دهیم.
اولین پله برای آموزش حرف ت، یادگیری طرز نوشتن این حرف است.
ابتداییترین اقدام برای آموزش حرف فارسی ت به کودک، پس از آموزش آوای این حرف، طرز نوشتن آن است. در واقع برای نوشتن این حرف، والدین باید با صبر و حوصله و دقت عمل کنند؛ چرا که یادگیری طرز نوشتن حروف فارسی برای بار اول توسط کودکان اندکی دشوار است و باید با صبوری این کار را به کودکان بیاموزید.
برای نشان دادن طرز نوشتن این حرف از الفبای فارسی، نیازی به مراحل پیچیده و دشوار نیست. کافی است به کودک خود بگویید یک ا بکشد؛ سپس به او بگویید یک خط تیره را به ا بچسباند تا به شکل یک نیم مربع در بیاید. مرحله بعدی به فرزندتان نحوه نقطه گذاشتن برای حرف ت را آموزش دهید و به او بگویید که این حرف زبان فارسی، دارای دو نقطه در قسمت بالایی است. میتوانید نقطهها را به چشم تشبیه کنید. بعد از اینکه کودک موفق به نوشتن ت غیر آخر شد، حالا نوبت به آموزش ت آخر است. آموزش ت آخر بسیار راحت بوده و تنها کافی است به کودک بگویید یک خط راست کوچک را به انتهای حرف ت غیر آخر بچسباند.
دومین پله اموزش حرف ت، استفاده از اشیا محیط اطراف برای تسلط روی حرف ت است.
بعد از یادگیری طرز نوشتن حرف ت، حالا باید با استفاده از روشهای گوناگون، این حرف را به خوبی در ذهن کودک خود تثبیت کنید. برای این کار، میتوانید از وسایل و اشیایی که اطراف خود میبینید برای مثال زدن استفاده کنید. به عنوان مثال میتوانید توپ را به کودک نشان دهید و به او بگویید حرف اول کلمه توپ با ت غیر آخر شروع میشود. همچنین میتوانید یک سوت را به کودک نشان دهید، و به او بگویید که آخرین حرف این کلمه ت آخر است. مسلما مثالهای بسیاری وجود دارد، که با نشان دادن این اشیا به کودکان، باعث تصویرسازی در ذهن کودک میشود. این یک مدل آموزش از طریق بازی برای افزایش یادگیری حرف ت در کودکان است.
سومین پله، استفاده از روش لوباخ برای آموزش حرف ت است
با استفاده از روش لوباخ، نه تنها شما کلمات بیشتری با حرف ت را به کودکان نشان میدهید؛ بلکه باعث یادگیری بسیار عمیقتر این حرف الفبای فارسی برای کودکان میشوید. در این روش، باید مثالی را که برای حرف ت انتخاب میکنید را به شکل همان مثال در بیاورید. به عنوان یک مثال، شما وقتی برای حرف ت مثال کلمه تمساح را میزنید، باید حرف ت را به شکل یک تمساح در بیاورید. همچنین میتوانید مثال کلمه تخت را بزنید و حرف ت آخر را به شکل یک تخت در بیاورید. در واقع با استفاده از این روش بازی با حروف، کودک برای نوشتن حرف ت، شکلهایی که در ذهنش ایجاد شده را مرور میکند و سریعتر میتواند این کلمات را تشخیص دهد.
چهارمین پله، استفاده از بازی اینتراکتیو (تعاملی) با کودک است.
بازی کردن با کودکان برای یادگیری حروف الفبای فارسی، جزو بهترین روشهای آموزش الفبا فارسی است که برای کودکان نیز جنبه سرگرمی هم دارد. بازیهای تعاملی، تنوع بالایی دارند که با توجه به سلیقه و شناختی که شما از کودک خود دارید، میتوانید هر یک از این بازیها را انتخاب کنید. برای بازی با حروف، شما میتوانید از بازی حدس حروف در حمام استفاده کنید. نحوه این بازی این گونه است که وقتی با کودک در حمام هستید، پشت او یک حرف از حروف فارسی را بنویسید و از کودک بخواهید حدس بزند کدام حرف را نوشتهاید. همچنین برای یادگیری حرف ت آخر و غیر آخر هم میتوانید به همین روش عمل کنید. همچنین میتوانید از بازی الفبا با شن برای یادگیری حرف ت بهره ببرید. برای این بازی مقداری شن را گوشه حیاط ریخته و از کودک بخواهید، حروفی را که برای آن میخوانید بنویسد. بازیهای بسیاری وجود دارند که میتوانید تنها با کمی خلاقیت، از این طریق حروف الفبا را به راحتی به کودکان خود بیاموزید.
پنجمین پله استفاده از نرم افزارهای آنلاین برای یادگیری و افزایش تسلط کودکان بر حروف فارسی است.
بیماری کرونا، باعث تغییر در نوع آموزش و یادگیری بسیاری از مباحث شد و بسیاری از والدین، در منزل حروف الفبا را به کودکان خود آموزش دادند. یکی از دغدغههای والدین، مخصوصا والدینی که آشنایی زیادی با نحوه آموزش الفبا به کودکان خود را نداشتند، انتخاب یک نرم افزار مناسب برای آموزش الفبای فارسی بود. علاوه بر این موضوع، افرادی که خارج از کشور زندگی میکنند ولی فارسی زبان هستند و دوست دارند فرزندان آنها الفبای فارسی را یاد بگیرند نیز، به دنبال یک منبع مناسب برای یادگیری این زبان بودهاند. امروزه برنامهها و نرم افزارهای بسیاری برای آموزش حروف الفبای فارسی وجود دارد که وبسایت فارسی آموزی یکی از بهترین منبعها در این زمینه به شمار میرود. فارسی آموزی با بهرهگیری از بروزترین و اصولیترین متدهای آموزشی، فرآیند یادگیری زبان فارسی را بسیار آسان کرده است. شما میتوانید از این وبسایت، پکیجها و دورههای آنلاین را مشاهده کنید و در کوتاهترین زمان ممکن، حروف فارسی را به کودکانتان بیاموزید.